Derneğimizden Üniversite’ye Ziyaret

0
2408

16 Ekim 2015 – Bursa

Derneğimiz Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Yusuf Ulcay’ı makamında ziyaret etti.
Başkan Figen Dalgakıran Arat ,Yönetim Kurulu Üyelerimiz Mehmet Emre Pekgönenç ve Erdinç Dündar dan oluşan heyet ile yapılan ziyarette UMED- Üniversite işbirliği görüşüldü. Oldukça samimi ortamda gerçekleştirilen görüşme yaklaşık 1.5 saat sürdü.
Heyet Rektör’e görevinde başarılar diledi.

Görüşmeye Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay’ın yanı sıra Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Eray Alper’de katıldı.
Rektör Ulcay görevi devralmasından sonraki icraatları konusunda da bilgi verirken Üniversite’nin hedefleri konusunda düşüncelerini paylaştı.

 

ULCAY, “KENTİN ÜNİVERSİTEDEN İSTEKLERİNİ DİNLEDİK”

Karşılıklı fikir alışverişinin gerçekleştirildiği ziyarette Uludağ Üniversitesi’nin yeni dönem vizyon ve projelerinden bahseden Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay, göreve geldiği ilk haftadan itibaren üniversiteye yeni bir bakış açısı getirmeye çalıştıklarını vurguladı. Rektör Ulcay, “Kendimize 3. Nesil Üniversite hedefi koyduk. Bu hedef doğrultusunda plan, proje ve çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Bu çalışmaları yaparken de kentin tüm dinamiklerini dinliyoruz. Onların istek, öneri ve şikayetlerini de değerlendiriyoruz. İlk altı ay içerisinde kentin farklı kanaat önderi sivil toplum kuruluşu ile tam 12 toplantı düzenledik. Hepsinde de sadece onları dinledik. Bursa, üniversiteden ne istiyor bunu anlamaya çalıştık. Hepsini not ettik. Şimdi artık yeni dönemde kalıcı adımlar atmaya başlayacağız” şeklinde konuştu.

umed ziyaret2_r

KAMPUS İÇERİSİNE DERNEK LOKALİ MÜJDESİ

Yeni dönemde kampus alanı içerisinde de çağdaş ve kullanılabilir bir yapılaşma modeline gideceklerini vurgulayan Rektör Ulcay, bu alanlar içerisinde özellikle dernek ve öğrenci kulüpleri kurulması için yerleşkeler yapacaklarını kaydetti. Uludağ Üniversitesi Mezunlar Derneği için de bir lokal oluşturmayı planladıklarını belirten Ulcay, “Sizleri de unutmadık. Üniversitemizde yeriniz olsun istiyoruz. Mezunların üniversite ile bağlarını devam ettirmesi için çalışıyoruz. Sadece mezunlar değil, emekli öğretim üyelerimiz için de aynı çatı altında misafir edeceğimiz bir yerimiz olsun istiyoruz. Bunu da yatırım planlarımıza aldık. Tüm bu anlattıklarımın mimari projeleri hazırlanıyor. İlerleyen dönemlerde hayata geçirecek ve sizlerin kullanımına sunacağız” diye konuştu.

Üniversite – Dernek ilişkilerinin masaya yatırıldığı görüşmede daha yoğun işbirliği yapılması konusunda mutabık kalındı.

UMED’DEN REKTÖR ULCAY’A TEŞEKKÜR

UMED Başkanı Figen Dalgakıran Arat ise Uludağ Üniversitesi mezunları derneği olarak aktif çalışmalar yürütmeye devam ettiklerini söyledi. Rektör Ulcay’ın dernek yönetimine gösterdiği yakın ilgi ve alakadan dolayı mutlu olduklarını söyleyen Arat, “Dernekçilik demek aidiyet duygusu hissetmek demektir. Üniversitemizde yetişen çok önemli şahıslar var. Burası ile bağlarını koparmasınlar istiyoruz. Sadece mezunlar değil, emekli öğretim üyeleri için de dernek lokali projesinin olması bizleri çok mutlu etti. Rektörümüz Sayın Yusuf Ulcay’a bu çalışmaları için teşekkür ediyoruz” dedi.
Aynı zamanda Üniversitemiz Mezunu olan Prof.Dr.Ulcay’a Kurucu Başkan Erdinç Dündar Uludağ Üniversitesi Mezunlar Derneği rozetini taktı.

Rektör Ulcay'a dernek rozeti takıldı
Rektör Ulcay’a dernek rozeti takıldı